Ook

Soorten gophers in Rusland die gevaarlijk zijn voor de tuin: wat ze eten en hoe ze eruit zien op de foto

Soorten gophers in Rusland die gevaarlijk zijn voor de tuin: wat ze eten en hoe ze eruit zien op de foto



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gophers zijn leden van de eekhoornfamilie en vormen 10 verschillende soorten. Ze vormen een ernstige bedreiging voor boerderijen in de steppegebieden van het land..

Vanwege de actieve voortplanting zijn deze knaagdieren wijdverspreid in heel Rusland.

Uiterlijk, beschrijving en reproductie

De lengte van het lichaam van het dier is ongeveer 30-35 cm, de staart maakt 30% van de totale lichaamslengte uit.

De rugkleur is donker, goudbruin met witachtige strepen en vlekken. Wangen en ogen hebben roestbruine vlekken​Hoofd en borst met een zilverachtige glans.

Het grootste deel van het lichaam is bedekt met kleine vlekjes.

REFERENTIE​De gopherfamilie geeft er de voorkeur aan zich te vestigen in de steppegebieden, met voorkeur voor granen en forb-vlaktes. Ook vaak gevonden in bossteppen en zuidelijke bossen.

De belangrijkste habitats zijn steppe landbouwgrond met meerjarige gewassen. Gophers leven constant in het veld, minder vaak worden ze gevonden langs bermen, in geulen en aan de rand van het bos.

Sommige soorten zijn nomadisch en bewegen zich door de velden. Knaagdieren rangschikken hun huizen in holen, die tijdelijk of permanent kunnen zijn.

Volwassenen leven meestal alleen, in aparte holen​Dieren regelen daar speciale nesten en bekleden het met gras, stro en kleine twijgen.

REFERENTIE​De gopher slaapt in de winter, zijn winterslaap duurt 7 tot 9 maanden. Onder ongunstige omstandigheden tijdens de koude periode kunnen ze vaak wakker worden.

Het broedseizoen begint in het voorjaar wanneer de dieren uit hun winterslaap ontwaken. Een vrouwelijke gopher kan bevallen van 5 tot 10 welpen​Binnen 1-2 maanden worden jonge gophers onafhankelijk.

Distributie in Rusland

Ze zijn wijdverspreid in veel regio's, vooral in de regio Neder-Wolga, de regio Orenburg, Ciscaucasia, Yakutia, in de regio's West- en Oost-Siberië.

Vooral de spreidingsdichtheid is erg ongelijk veel knaagdieren in de Wolga-regio​Tijdens de ontwikkeling van maagdelijke landen ontwikkelden ze actief nieuwe territoria.

Gophers vormen een grote bedreiging voor landbouwgrond en worden actief bestreden. Dit zijn echter niet het enige ongedierte dat het gewas ernstig kan schaden.

We hebben voor u een serie artikelen opgesteld over hen: spitsmuizen, mollen, muizen en wilde ratten.

Wat het eet en zijn rol in de voedselketen

Gophers voeden overwegend plantaardig voedselhet eten van grote hoeveelheden gewassen en wilde planten. Verschillende delen van planten worden vernietigd in alle stadia van hun ontwikkeling: gezaaide zaden, jonge scheuten, stengels, bladeren, bloemen.

Maar vooral graag eten gophers rijpe granen van gecultiveerde graanplantenzoals maïs, gierst, tarwe en erwten. In de natuur wordt het aantal knaagdieren gereguleerd door lokale roofdieren: vossen en fretten. De jacht op de steppe-gopher, of liever zijn welpen, wordt uitgevoerd door kraaien en haviken.

Soorten gophers met foto's

BELANGRIJK! Een gopher kan tot 50 gram graan per dag consumeren. Met een gemiddelde bevolkingsdichtheid per hectare kun je tot wel 45 kg opbrengst verliezen.

De grootste schade aan de landbouw wordt veroorzaakt door zes soorten:

Kleine gopher​Het is wijdverspreid in de uitlopers van de Kaukasus, de regio Neder-Wolga en in de regio's Siberië.

Kleine grondeekhoorn of Spermophilus pygmaeus

Gespikkelde gopher​Komt voor in de regio's Centraal Tsjernozem.

Gespikkelde grondeekhoorn of Spermophilus suslicus

Rode wangen​Meestal verspreid in de steppen en uitlopers van Altai, in West-Siberië.

Roodwanggrondeekhoorn of Spermophilus erythrogenys

Gopher met lange staart​Gedistribueerd in West-Siberië en Yakutia.

Grondeekhoorn met lange staart of Urocitellus undulatus

Roodachtige gopher​Bewoont sommige gebieden van Bashkiria, Trans-Wolga en West-Siberië.

Roodachtige grondeekhoorn of Spermophilus major

Gele gopher​Komt voor in de regio's van de regio Neder-Wolga.

Gele grondeekhoorn of Spermophilus fulvus

Onderscheidende kenmerken

Een onderscheidend kenmerk van andere knaagdieren zijn grote wangzakkenwaarin de dieren grote hoeveelheden voedsel kunnen dragen.

Ze hebben ook een paar geelbruine snijtanden die constant moeten worden afgeslepen. Deze dieren verschillen ook doordat ze in staat zijn overwinteren voor een zeer lange periode.

Schade aan boerderijen

Gophers zijn polyfage dieren, wat betekent in staat om een ​​grote verscheidenheid aan gewassen te beschadigen​Deze dieren brengen de grootste schade toe aan graan en eten zowel groene gewassen als granen in een aar. Door een dergelijke voeding ontstaan ​​kale plekken rond de gopherholen, bij een grote populatie worden de gegeten plekken met elkaar verbonden en kunnen de gewassen volledig worden vernietigd.

Grondeekhoorns brengen niet minder schade toe aan maïsgewassen, ze graven ontkiemende zaden op, waardoor de gewassen aanzienlijk dunner worden. Ook eten ze bij opkomende planten de eerste zachte bladeren op en de resterende stronken sterven volledig af of ontwikkelen zich zeer zwak.

Naast het eten van groene massa, wordt er ook schade aangericht bij het graven van gaten, wanneer een grote hoeveelheid aarde op het oppervlak wordt gegooid, waardoor het moeilijk wordt om te oogsten. Op weilanden zijn 20-30 individuen per hectare in staat om meer dan de helft van de voedselvoorziening te vernietigen. Ook nieuw ingezaaide bosgordels hebben er last van.​Op hen graven en eten gophers zaden van verschillende boomsoorten.

In één seizoen kan één gopher 4 kg graan eten. Met een populatie van 10 individuen per hectare zal van elk 40 kg graan verloren gaan.

Opgemerkt moet worden dat niet alleen zoogdieren aanzienlijke schade kunnen aanrichten aan boeren, zomerbewoners en tuinders. Ongedierte-insecten zijn niet minder gevaarlijk.

We hebben voor u een reeks materialen voorbereid over de meest meedogenloze daarvan. Lees alles over de beer, de coloradokever en de sprinkhaan.

Manieren om te vechten

Om gophers te bestrijden, worden verschillende methoden gebruikt:

  • Vergiftigd aas. Haver- of maïskorrels worden geweekt en behandeld met zinkfosfide. De korrels worden vervolgens met de hand, met de auto of per vliegtuig uitgestrooid in de buurt van grote concentraties dierenverblijven. In dit geval moeten alle veiligheidsregels strikt worden nageleefd.

    BELANGRIJK. Het graan voor het aas moet van goede kwaliteit zijn, vrij van onzuiverheden en vreemde geuren.

  • Vergassing van holen. Deze methode is ingewikkeld en tamelijk kostbaar. Het moet worden gebruikt in gebieden waar het onmogelijk is om de zaadmethode van vernietiging toe te passen.
  • Vangen met vallen. Deze methode wordt gebruikt aan de rand van gewassen, nabij wegen. Boogvallen nr. 0 en nr. 1 worden gebruikt. Deze methode is vooral effectief in de lente voordat de jongen verschijnen.

Aandacht! Gophers dragen de pest en andere infectieziekten, en het is mogelijk om geïnfecteerd te raken, zowel door direct contact met het dier als door de beten van vlooien die ze bewonen.

Video

Een zeer interessante video over hoe een gespikkelde gopher eruit ziet in de steppe:

Gevolgtrekking

Veel soorten grondeekhoorns veroorzaken grote schade aan de landbouw en vernietigen gewassen en weilanden. Omgaan met hen is een uitdaging voor boeren.


Bekijk de video: How to Manage Pocket Gophers (Augustus 2022).