Ook

Studie van woelmuis soorten: ondergronds, Braziliaans, donker, smal-craniaal en plat-craniaal

Studie van woelmuis soorten: ondergronds, Braziliaans, donker, smal-craniaal en plat-craniaal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ondanks hun kleine formaat, woelmuizen kan tot ernstige verliezen leiden van de verkregen gewassen, de dood en ziekte van bomen veroorzaken.

Ze winnen in de strijd tegen een persoon niet door de grootte, maar door het aantal gelederen.

Ondergrondse woelmuis

Uiterlijk: compact lichaam met een maximale lengte van 10,5 cm, een korte staart - slechts ¼ van de afstand van de punt van de neus tot de basis van de staart van het dier.

De rug is donkergrijs, de zijkanten zijn lichter, het achterlijf is egaal grijs van kleur. De kleur van de staart is bruingrijs bovenaan en grijswit onderaan.

Verspreiding: europees deel van Rusland. Geeft de voorkeur aan loofbossen met veel struiken.

Eten: bollen, wortelstokken, insecten, eikels, noten.

Reproductie: tot vier generaties per jaar, in een nest van 4-6 jongen.

Kenmerken van de: ogen en oren zijn kleiner dan bij de meeste vertegenwoordigers van het geslacht, vrouwtjes hebben slechts 4 tepels, 5 zachte kussentjes op hun achterpoten, ze rangschikken holen met talrijke passages.

Mogelijke schade voor boeren: met een kleine oogst van eikels kunnen woelmuizen wilde zwijnen en beren achterlaten zonder een aanzienlijke hoeveelheid van hun gebruikelijke voedsel, wat de laatsten ertoe kan aanzetten landbouwvelden te verwoesten.

In magere jaren kunnen ze een bedreiging vormen voor de inhoud van graan- en groentevoorraden.

Braziliaans (acodon)

Uiterlijk: tot 12 cm lang, grijze vacht met witte of bruine ondervacht, lange staart.

Verspreiding: Zuid-Amerika.

Eten: planten (afhankelijk van het soort voedsel eten ze toppen en / of wortels).

Reproductie: nesten van 4-5 pups tweemaal per jaar.

Kenmerken van de: Komt het meest voor bij kleine knaagdieren in Zuid-Amerika.

Mogelijke schade voor boeren: vernietiging van zaailingen op landbouwgewassen, bederf van wintervoorraden die niet onderhevig zijn aan warmtebehandeling.

Donker

Uiterlijk: het hoofd is rond, het lichaam is compact, de staart is 1/3 van de lengte van het lichaam, de kleur is rijk grijs, de oren zijn klein, de kussentjes op de achterpoten zijn langwerpig.

Verspreiding: het Europese deel van Rusland, Siberië (westelijke, middenregio's), geeft de voorkeur aan weilanden, uiterwaarden van rivieren, bosranden, open plekken, op onontgonnen gebieden met moestuinen, land.

Eten: jong gras, schors, scheuten, soms insecten.

Reproductie: volwassenheid treedt op bij het bereiken van een maand / twee, in een nest van 6 jongen (soms 15), maximaal drie nakomelingen per jaar.

Kenmerken van de: levend, verenigd door verschillende broedsels uit één paar.

Mogelijke schade voor boeren: kauwen op de schors, ze kunnen de dood van jonge bomen veroorzaken, de reservaten bereiken, niet alleen gedeeltelijk vernietigen, maar ook verminder het houden van kwaliteit beschadigde groenten, wat kan leiden tot een focus van rot.

Smal craniaal

Uiterlijk: het lichaam is veel groter dan de kleine kop, de oren zijn verborgen in grijsbruine vacht. De kleur van lichte vlekken van vacht van oker tot donkerbruin. De staart is lang, de lichaamslengte is maximaal 125 mm.

Verspreiding: open gebieden van bergachtige streken, alpenweiden, Kazachstan, centraal Mongolië, Bashkiria, zuidelijke regio's van Noordwest-China, westelijke Oeral, Amoer, Tien Shan-regio.

Eten: zegge, breedbladige grassen, peulvruchten, jonge scheuten, schors van jonge bomen.

Reproductie: maximaal vijf nesten met 5-7 pups.

Kenmerken van de: ze kunnen zelfstandig naar voedsel zoeken op de 10e levensdag, zich voorbereiden op de winter, ze maken volumineuze reserves.

Mogelijke schade voor boeren: de veldmuis kan velden verwoesten met gewassen voor zijn eigen reserves, boomgaarden beschadigen.

Plaveisel

Uiterlijk: oren zijn duidelijk zichtbaar, snor lang, ook behaarde staart. De totale afmeting is maximaal 125 mm. De schedel is afgeplat, de breedte is tweemaal de hoogte.

Het interorbitale gebied is depressief. De vacht is lang, asgrijs met een bruinachtige tint. De buik is lichter. De staart is één kleur, geelachtig of wit.

Verspreiding: vestigt zich het liefst in de kustzone van rivieren, in moerassige gebieden. Gevonden in Altai, in de Kazachse hooglanden, in Mongolië.

Eten: groene delen van kruidachtige, bossige planten.

Reproductie: tot drie nesten per jaar met 5-7 pups.

Kenmerken van de: mobiel (misschien in een sprong overwinnen tot 50 cm tegelijkertijd, terwijl het 40 cm boven het maaiveld stijgt), maakt het tot 10 kg reserves in het hol; omdat het zich op een rotsachtig gebied bevindt, kan het de scheuren beginnen op te vullen met kiezelstenen en ze met uitwerpselen fixeren.
Mogelijke schade voor boeren: De veldmuis kan groene scheuten binnendringen als de wintervoorraad schaars is.

Een foto

Verder kun je de Braziliaanse, donkere, smalgekromde, platgeklopte en ondergrondse woelmuizen op de foto zien:

Manieren om te vechten en te beschermen

IN industriële schaal op de grond met knaagdieren die vechten:

  • stoppels in brand steken na de oogst,
  • verwerking van velden met pesticiden,
  • eggen van het land en de gebieden grenzend aan het veld.

Op opslaglocaties voorraden graan, fruit worden gebruikt:

  • vallen, ultrasone insectenwerende middelen,
  • een toestand van natuurlijke vijanden (katten, wezels).

BELANGRIJK​Gebruik geen gif om knaagdieren te bestrijden bij het aantrekken van katten om de bestanden te beschermen.

Indirecte methoden:

  • de wens om roofvogels aan te trekken om in de buurt van landbouwgrond te nestelen.

Voles zijn, net als huismuizen, schattig ogende wezens die niet alleen de voedselvoorraden aanzienlijk kunnen bederven, maar dat ook kunnen zijn dragers van gevaarlijke, ernstige infecties.

Daarom moet voor landbouwers de taak om de groei van het aantal knaagdieren te beteugelen, worden opgenomen in de categorie verplicht.


Bekijk de video: Last van mollen,veld of woelmuizen? (Oktober 2022).